От днес затварят пътя към „Кабакум”
От днес затварят пътя към „Кабакум” / Дарик Варна, архив

Затварят панорамния път към плажа „Кабакум”. От днес движението на автомобили в района Дървения мост ще бъде забранено.

Това налага промяна на маршрутите на линиите от градския транспорт. Автобусите с номера 109 и 409 ще се движат по обиколен път,  съобщиха от кметската администрация.

Заради новата организация на движението в свлачищния район от днес започва рехабилитация на пътя от спирка „Журналист” покрай Свободния университет до надлеза на пътя за „Златни пясъци”. По този маршрут ще се движат автобусите 109 и 409. Ремонтни работи ще се извършват и по пътното платно между Свободния университет и спирка „Генерал Заимов”.

Новият маршрут на автобусите включва:

В посока от Варна към к.к. „Златни пясъци“ след спирка „Странджа“ („Слънчев ден”) автобусите ще се движат по Дървения мост и ще обслужват последователно: спирка „Моста“, спирка „Изгрев“, спирка „Ален мак“, спирка „ВСУ“ до спирка „Журналист”. След това автобусите ще правят обратен завой и ще обслужват спирка „ВСУ“, спирка „Ален мак“, спирка „Майстор Манол“ и спирка „Чайка“, след което продължават по маршрута си към КК “Златни пясъци“.

В посока от к.к. „Златни пясъци” към Варна
автобусите ще се движат по същия маршрут. Докато трае временната организация на движението, градският транспорт няма да обслужва спирките „Генерал Заимов”, „Писател” и „Хоризонт”.