Осъдиха условно мъж от Търговище за хулиганство
Осъдиха условно мъж от Търговище за хулиганство / DarikNews.bg

Варненският Районен съд наложи условно наказание на мъж от Търговище за хулиганство. След постигнато в съдебната зала споразумение, на 43-годишният С. Андонов бе наложено наказание от 4 месеца лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с 3 год. изпитателен срок.

Хулиганските действия са извършени вечерта на 4 октомври 2013 г., когато полицейски автопатрул, движещ се по бул.”Цар Освободител”, забелязал криволичещ по пътното платно автомобил. При извършената проверката се установило, че колата се управлява от приятелката на подсъдимия, която била под въздействието на алкохол, а самият Андонов се возел на предната седалка.

При опита на полицаите да тестват с дрегер водачката, подсъдимият излязъл от автомобила, започнал да ругае и обижда служителите с множество неприлични и скандални изрази, като отправял към тях и заплахи за уволнение. Заради оказваната съпротива срещу органите на реда, изключителното цинично и арогантно държание, били извикани и допълнителни екипи, които с белезници отвели Андонов до ІІ районно управление на МВР.

Мъжът е с чисто съдебно минало. Постигнатото споразумение не подлежи на обжалване и влиза в сила веднага.