Осъдиха брокер, завлякъл фирми с техника
Осъдиха брокер, завлякъл фирми с техника / Sofia Photo Agency, архив

Варненският районен съд наказа с 1 година пробация Д. Димитров. 33-годишният мъж бе признат като виновен за присвояване. В периода от декември 2006 г. до юни 2007 г., при продължавано престъпление, Димитров присвоил чужди вещи - мобилни телефони, дигитални фотоапарати и CD-плеър, на обща стойност 966 лв.

През декември 2006 г. подсъдимият започнал работа като шофьор към фирма за недвижими имоти, но работел и като брокер. За целта от фирмата му поверили за служебно ползване 3 мобилни телефона, 2 дигитални фотоапарата и CD-плеър. От 1 март 2007 г. Димитров спрял да ходи на работа в офиса, но не върнал предоставената му техника.

През юни той започнал работа като брокер на пробен период, без сключен трудов договор, към друга фирма за недвижими имоти. Почти веднага за извършване на оглед му бил предоставен цифров фотоапарат „Касио", който подсъдимият отново присвоил и повече не се явил на работа.

С присъда по реда на съкратеното съдебно, освен пробация, в рамките на една година Димитров да положи и 200 часа безвъзмезден труд в полза на обществото. За същия срок той следва да бъде включен в курсове за професионална квалификация и програми за обществено въздействие.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок, съобщават от Районен съд - Варна..