/ ThinkStock/Getty Images
До момента 56-годишният обвиняем не е признал вината си
58-годишният мъж, който бе привлечен като обвиняем за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост, вече е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, след като Варненският окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура.                                                                                                                                                              
Мъж преби до смърт приятелката си във Варна

Досъдебното производство е било образувано, след като на 8 срещу 9 август тази година, след сигнал е било намерено тялото на 51-годишна жена в дома й в кв. „Аспарухово“.

Жената е била убита след жесток побой от мъжа, с когото живеела на семейни начала отскоро. Двамата са се запознали в социалните мрежи и решили да се съберат за живеят заедно.

Мъжът, който преби до смърт приятелката си във Варна, е бил с 3,30 промила алкохол

Мъжът е пристигнал от Пазарджик и се нанесъл в дома на убитата жена. След задържането му той е тестван за алкохол и резултатите са показали 3,30 промила алкохол в кръвта му. До момента 56-годишният обвиняем не е признал вината си.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е била взета най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража", на обвиняемия, подлежи на обжалване пред Апелативния съд.