Опозицията във Варна умува поотделно за общ протест
Опозицията във Варна умува поотделно за общ протест / netinfo
Партийните структури на обединената опозиция все още не са определи дата за протест срещу тройната коалиция във Варна. Идеята за подобни митинги във всички големи градове се появи след протеста пред парламента в София миналата седмица.

ГЕРБ Варна ще излезе с предложение за дата след днешното си общо областно събрание. На него се очаква да присъства и лидерът на партията Цветан Цветанов. За Дарик организационният секретар на ГЕРБ Варна Данчо Симеонов заяви, че все още не са водени разговори с други опозиционни партии във Варна. Според него протестът може да бъде насрочен най-рано следващата седмица.

Същото мнение сподели и лидерът на СДС-Варна Цанко Цветанов. Той свиква в четвъртък среща на 10 десни партии. Сред тях ще има представители на ДСБ, ССД, Демократическата партия, БЗНС, Земеделски народен съюз, „Новото време”, „Гергьовден” и ВМРО. На сбирката не са поканени ГЕРБ и „Атака”, защото партиите ще обсъждат правила на десните политически сили за работа в общината. Бъдещите протести няма да бъдат основната тема на срещата, но се очаква партиите да излязат с предложение за конкретна дата, добави Цветанов. Според него опозиционен митинг в морската столица може да събере около 10 000 души.