Окръжният съд потвърди ареста на Несрин Кязимов
Окръжният съд потвърди ареста на Несрин Кязимов / БГНЕС
Варненският окръжен съд потвърди ареста на 31-годишния Несрин Кезимов, срещу когото се води производство за побой на две момчета от варненското с. Генерал Киселово и блудствени действия с едното от тях. Инцидентът стана на 3 март. 10 дни по-късно Девненският районен съд наложи на Кезимов постоянна мярка за процесуална принуда.

Пред съдебния състав адвокатът на Кезимов оспори обвинението за блудство с мотива, че според показанията на потърпевшия Желязко Панайотов, бруталният акт е извършен без присъствието на свидетели.

Адвокатът поиска по-лека мярка и заради влошеното здравословно състояние на Кезимов.

Пред съдебния състав обвиняемият разказа, че е изтезаван още от първата нощ след влизането си в ареста и е бил залят с вряла вода от свои съкилийници. По думите му останалите арестанти го плюели през решетките на килиите и го заплашвали, че ако попадне при тях, ще бъде убит.

След проверка на инцидента прокуратурата е взела мерки за спазване на реда в следствения арест, а Кезимов е бил преместен в друга килия. По данни на фелдшера здравословното състояние на Несрин се подобрява бързо и той ще се възстанови напълно до дни.

Магистратите направиха обосновано пердположение, че Кезимов е извършил бруталните действия и по всички обвинения. Определението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване.