Обвиняем за убийство във Варна поиска съкратено съдебно следствие, съобщиха от пресслужбата на Окръжния съд.

Съдът проведе разпоредително заседание по делото срещу 39-годишния мъж, обвинен в умишленото убийство на мъж, извършено в началото на юли миналата година в градинката на Археологическия музей. 

Окръжният съд във Варна остави в ареста обвиняем за убийство

Припомняме, че сигналът за мъж в безпомощно състояние беше подаден в ранните часове на 4 юли миналата година на тел. 112., като полицията работеше по всички възможни версии.

От пресслужбата на съда уточняват, че престъплението е извършено по особено мъчителен за жертвата начин, с особена жестокост и по хулигански подбуди.

В разпоредителното заседание, адвокатът и подсъдимият заявиха пред съда, че предпочитат съкратено съдебно следствие при разглеждане на делото.

Съдът им разясни, че с промените в НПК от 2019 г. при умишлено причиняване на смърт тази процедура не се допуска и подсъдимият не може да се възползва от по-леко наказание.

Въпреки това подсъдимият и адвокатът му дадоха съгласие да не се провежда разпит на свидетелите и вещите лица, а при постановяване на присъдата непосредствено да се ползва съдържанието на съответните протоколи и експертни заключения от досъдебното производство.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 5 юни.
Данаил Войков, БТА