/ ThinkStock/Getty Images
Сред обитателите на общински жилища има общински служители, лекари, прокурори, полицаи, учители, художник и актьор в местния театър. Това става ясно от обявения от Община Варна списък с наемателите на жилища от Фонд „Ведомствен”. 

Преди дни стана ясно, че заместник-кметът на Варна Пейчо Пейчев живее в общински апартамент с площ от 110 кв./м, за който плаща наем от около 90 лева.

Сред наемателите на жилища от Фонд „Ведомствен” са двама шефове на общински дирекции - Любомира Комитска, дитектор на социалната, и Анастасия Георгиева, директор на здравната. В общинско жилище живее началникът на отдел „Вътрешен контрол“ Стелияна Маринова, главният счетоводител на ОП „Спорт-Варна“ Рада Момакова,  главният инженер в район „Приморски“ Стойко Зарзаланов, началникът на клиниката по лъчелечение към УМБАЛ „Св. Марина“ Елица Енчева, художникът Ванко Урумов, Валентина Крачунова от Хуманитарната гимназия  и др.

Списъкът включва 43 имота, като в един от тях се помещава „Синята стая” към Окръжния съд. Не са посочени наемите на жилищата, нито тяхната квадратура. 

Най-много общински апартаменти има на бул.”Цар Освободител” 88 и ул.”Ана Феликсова” 12. Ведомствени жилища има  и в още няколко блока в различни варненски квартали. 

Ето го и целият списък:

Списък с наемателите на жилища от Фонд Ведомствен
Списък с наемателите на жилища от Фонд Ведомствен varna.bg