/ БТА
Новият кмет на Варна Благомир Коцев заяви, че първото, което ще направи с екипа си, е да видят големите проекти, които в момента са функция на държавно финансиране, както и програмния период на европейските проекти, които имат срокове и трябва да бъдат спазени.

"Ще направим всичко възможно, за да откликнем на всички нужди, които гражданите очакват. Знаем от какво Варна има нужда. Независимо от тяхната политическа принадлежност, ние ще работим заедно с всички избрани от варненци за варненци и за града ни", заяви Коцев.

Новият кмет на Варна: Избрахте градът да тръгне по нов курс

„Още следващата седмица ще посетя Министерството на регионалното развитие, Министерството на финансите и други министерства, които имат отношение по някои от тези проекти“, каза той.

Коцев обяви, че МРРБ има намерение да включи в своя бюджет за 2024 г. средства за проектиране и ремонт на Аспаруховия мост за 7 и 11 сектор, които все още не са ремонтирани.

Като приоритетни за Варна теми новият кмет отбеляза, че ще се работи за по-зелен град, за подобряване на облагородяването и за почистването на Морската градина, както и ограничаване на колите в Морската градина, а в по-дългосрочен план и спрени.

„Ангажирам се да посетя училища и болници в града, защото трябва да бъда убеден при какви условия нашите деца се обучават. Има също много програми по ПВУ за подобряване на материалните бази на училищата“, добави той.

Коцев открои като важен и сектор сигурност. Ще събера състава на Общинска полиция още другата седмица при встъпването ми в длъжност, за да установя каква е ситуацията там и как можем да подобрим ефективната работа“, допълни той.

Коцев е категоричен, че не планира никаква чистка в общината.

„Всеки, който работи професионално, ще му се гласува 100-процентово доверие. Ще се запознаем с целия състав и всички са добре дошли да работят в администрацията, в която са били досега“, увери той.

Новият кмет на Варна подчерта, че философията на неговото управление е партийната принадлежност и различията да бъдат загърбени.

„Изключително важно е да не страдат варненци от политическите боричкания, а да имаме една обща визия за града, която да следваме“, каза още Коцев.
БГНЕС