Никола Спасов отново жаден за работа
Никола Спасов отново жаден за работа / Добри Атанасов
Никола Спасов отново жаден за работа
90099
Никола Спасов отново жаден за работа
  • Никола Спасов отново жаден за работа

Близо 4 месеца ще станат, откакто Никола Спасов се раздели с „Черно море”, с който миналата година спечели Купата и Суперкупата на България по футбол. Спасов бе потърсен за интервю за предаването "Морски гонг" по Дарик, за да сподели как е прекарал през очерталата се за него почивка и какви планове има той за в бъдеще.


Минаха няколко месеца от раздялата ви с „Черно море”. Успяхте ли да си починете през това време?
- Ако става дума за почивка, не успях много да си почина, но аз по принцип не бях и изморен. След като се разделих с „Черно море, имах неприятности в личен план. Дъщеря ми се разболя от малария още в началото на юли. Два месеца и половина се занимавам с нея в София. Неприятно време беше. Нямах време да мисля за футбол през това време. В последните седмици следя първенството, интересувам се, гледам мачове доколкото мога.
Имаше ли интерес, запитвания от страна на родни клубове към вас през лятото, или пък през последните седмици?
–По принцип имаше запитвания само. Конкретно имаше такова само от „Нефтохимик” през един мениджър. Иначе сигурно са ме спрягали през всичките отбори, които не вървяха много добре в първенството, или не го започнаха добре.
Интерес от чужбина имаше. В Македония, когато работихте преди време оставихте добри впечатления?
–       Не. Аз нямам и желание да работя повече в Македония
Склонен ли сте да работите отново в български клуб, или приоритет за вас е чужбина?
–Бих работил на всяко едно място в България, стига условията да са нормални. Никога не съм бил претенциозен. За мен винаги е било важно да работя. Стига да има отбори, които се интересуват от мен, бих работил в България. Естествено, ако има някакво сериозно предложение от чужбина бих приел.
През последните 2 години направихте впечатление с нестандартни тактически ходове. Променяхте често схемите по време на самия мач. Вие сте треньор, който обича да експериментира. Смятате ли, че подобен тип треньори могат да виреят в родното ни първенство?
–Аз съм предоволен от това, което направих в „Черно море” за две години. Не мога да кажа, че са неоправдани рисковете ми. Всичко това, което направих бе оправдано. С годините станах по – уверен. Придобих по–голям опит. Затова си позволявах да експериментирам и ще продължа да го правя и за в бъдеще. Трябва да си по-смел, за да го правиш това нещо.
Струва ли ви се първенството ни по-силно от миналогодишното?
-Мисля, че първенството е малко по-слабо от миналогодишното. Сега има повече отбори с по-малко възможности. В отборите, които попълниха Първа лига повечето футболисти са такива, които не играеха през миналото първенство, а бяха разпръснати във втората ни лига. Не е тайна за никого, че първенството ни е по-слабо от миналогодишшното, когато футболистите ни бяха концентрирани в 10 отбора.
Вашето впечатление от представянето на „Лудогорец” срещу „ПСЖ” в Шампионската лига и очаквате ли разградчани да спечелят още точки?
-Лично за мен „Лудогорец” играе на върха на възможностите си и се представя прекрасно в Шампионска лига. Направо се представят над очакванията на много хора в България. „Лудогорец” са един добре сработен отбор, които повече от 2 години играят заедно. Те са много добре подготвени и играят равностойно срещу най-добрите отбори в Европа. Но все пак те се изправиха срещу „ПСЖ”, с „Арсенал” мачовете предстоят, а това са тимове с по-класни играчи и по-големи възможности. Това си пролича в конкретните моменти. „Лудогорец” се възползва максимално от лекото подценяване, което е невъзможно да го няма в големите отбори. Точно тези моменти трябва да се използват от разградчани и те го правят прекрасно.