Наркопласьори на високо място в йерархията влязоха в ареста
Наркопласьори на високо място в йерархията влязоха в ареста / netinfo
Двама наркопласьори на кокаин на по-високо от средното ниво в йерархията са задържани от варненската полиция, съобщи шефът й комисар Димитър Димитров. Единият от тях с инициали А.Ц. е закопчан в следобедните часове в сряда на кръстовището на улиците „Патриарх Евтимий” и „Даме Груев”. При обиск в дома му са иззети електронна везна, компютър, сим-карти и пари.

Минути след ареста на 31-годишния мъж е претърсен апартамент във Възраждане”, обитаван от връстника му Р.П. В дома му са открити везна и инструменти за разпределение на дози със следи от кокаин, 13.5 грама от наркотика, пакетчета за опаковането му, отчети за извършени продажни, 10 мобилни телефона и 12 карти за тях, оръжие с боеприпаси и 2 бронежилетки.

Арестуваните пласьори имат предишни присъди за кражби и нанасяне на средна телесна повреда. Задържането им е във връзка с образувано два дни по-рано от прокуратурата досъдебно производство за притежание и разпространение на наркотици. Постоянно мярка за неотклонение „задържане под стража” е поискана за двамата обвиняеми, съобщи окръжният прокурор Стефка Якимова.