снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / Пресцентър на МВР, архив
Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу 34-годишния наркодилър Душо Д. Той умишлено склонил 68-годишния Чавдар Кр. от село Бенковски да засее и отглежда марихуана. Подсъдимият ще отговаря и за държане с цел разпространение на близо 300 грама кокаин на стойност над 65 хил. лева

Престъпната дейност на двамата подсъдими била установена при специализирана полицейска операция в местността Черешова градина край село Бенковски, проведена на 7 юли 2017 г. В имота на 68-годишния Чавдар Кр. било установено, че има насаждения от рода на конопа.

Наркодилър носил пистолет със заличени номера

През май подсъдимият Душо предоставил разсад с 39 растения на Чавдар. Обяснил му как да ги отглежда, предоставил му и тор и често идвал да провери как се грижи за тях, като му обещал заплащане за отглеждането на марихуаната. Душо обитавал съседен имот.

След като полицейските служители се легитимирали пред подсъдимия Чавдар Кр., той отишъл в къщата и повикал Душо. При вида на полицаите 34-годишният мъж грабнал торба, в която държал кокаина, скочил през прозореца и избягал към близката гора. По време на преследването му част от съдържанието на торбата се разсипало.

Искат по-сурова присъда за наркодилър, заплашил с убийство съдия

Беглецът бил спрян с предупредителни изстрели и задържан. При ареста му се оказало, че в джоба на късите му панталони имало торбичка с кокаин, който Душо успял да изхвърли на пода в наркооранжерията.

При претърсването на имота били намерени и иззети 39 зелени растения и 636 грама суха маса марихуана, чиято обща стойност се изчислява на близо 4000 лева.

Делото срещу двамата подсъдими е насрочено за разглеждане на 15 януари 2018 г. във Варненския окръжен съд.