Наказаха пияни шофьори
Наказаха пияни шофьори / Sofia Photo Agency, архив

Районният съд във Варна одобри две споразумения, с които наложи наказания на двама водачи, шофирали след употреба на алкохол.

42-годишният Георги Чолаков бе наказан с 6 месеца пробация при периодичност 2 седмично, затова че на 20 август тази година по главен път Добрич - Варна управлявал “Рено” с концентрация на алкохол в кръвта 1,81 промила. Съдът го лиши и от право да управлява МПС в продължение на 8 месеца.

Наказание от 2 години пробация наложи съдът след групиране на 26-годишния Живко Добрев, който на 22 август тази година в село Водица управлявал “ВАЗ” в нетрезво състояние и без да притежава свидетелство за правоуправление на МПС. Взетата кръвна проба на неправоспособния водач отчела 1,35 промила алкохол. Освен това 26-годишният мъж седнал зад волана без шофьорска книжка, в едногодишният срок от наказването му по административен ред е за същото нарушение. Наложените от съда пробационни мерки предвиждат Живко Добрев да  положи и 240 часа безвъзмезден труд в полза на обществото за срок от 2 години.

Споразуменията влизат в сила веднага.