Награда от кмета на Варна за отличника по „Дентална медицина”
Награда от кмета на Варна за отличника по „Дентална медицина” / Live.Varna.bg

„В името на Аполон - лечителят, в името на Хигия, в името на Панацея и в името на всички богове и богини, които вземам за свидетели, поемам върху себе си тази клетва” – с тези думи 54 абсолвенти от факултета по „Дентална медицина” от Медицинския университет „Проф. Д-р Параскев Стоянов” положиха Хипократовата клетва.

На официална церемония във Фестивален и конгресен център младите дентални специалисти получиха своите дипломи, отличия и награди. Парична награда от името на кмета на Варна Иван Портних връчи Пейчо Пейчев, зам.-кмет на общината, на първенеца на випуска – Милена Георгиева. Абсолвентката от Велико Търново завършва вуза с отличен успех – 5,68.

„Скъпи абсолвенти, на вашия потенциал, мотивация, знания и опит на професионални медици, ще разчита цялото ни общество. Убеден съм, че всички вие, които сте посветени на тази високоотговорна професия, ще продължите да работите активно, задълбочено, с дръзновение и себеотдаване, ще влагате най-доброто от себе си, за да лекувате болката. На вас се пада честта и отговорността да пазите и да се грижите за здравето на хората, за да имат те свободата, желанието и възможността да постигат и да се разпореждат с мечтите си”, обърна се към дипломантите Пейчо Пейчев.