Над 500 книги подаръци и театър в Grand Mall за седмицата на детската книга
Над 500 книги подаръци и театър в Grand Mall за седмицата на детската книга / Grand Mall

Седмица на детската книга с любими герои на живо, театър, концерти и много подаръци започва в Grand Mall в началото на април. Най-големият търговски център във Варна за пръв път провежда маратон от арт-събития за малките читатели и техните родители. Седмицата започва на 2 април – рождения ден на великия приказник Ханс Кристиян Андерсен и Международен ден на детската книга и изкуствата за деца. Всички прояви за малчуганите в дните до 6 април в мола са безплатни. Децата ще бъдат не само зрители, а и участници в случващото се. Организаторите са подготвили над 500 книги, които малките читатели ще получат като подарък.

Празникът започва с детска изложба “Само децата знаят какво търсят”, посветена на 70 години от издаването на“Малкият принц” на Антоан дьо Сент Екзюпери – малката книга, която промени толкова много в писането за деца. Автори в изложбата са ученици от Частно езиково училище “Малкият принц”. Откриването е на 2 април от 17.30 ч. Деца от Частната детска градина, наречена на знаковия герой, ще четат по роли “Малкият принц” ден по-късно, на 3 април от 10.30 ч. Веднага след това авторите Зорница Христова и Анна Бодакова ще представят книгата си “Вкусна георгафия”. Те ще разкажат защо и как са я написали и ще дадат автографи.

Кулминацията на Седмицата на детската книга ще е на 5 април, събота. От 13 ч. актьори от Държавен куклен театър Варна ще представят театър по приказката Досьо от “Принцесешки истории и други необикновени случки”.  От 14 ч. започва конкурсът по изобразително изкуство “Моята детска книга”. В 16,30 ч. “Приказки с Малкият принц” ще разкажат в спектакъл деца от едноименната частна детска градина. Техните по-големи приятели от едноименното училище ще покажат талант и умения в Пролетен концерт, който започва в 18 ч.

 

Любимата героиня Дора Изследователката ще се яви на живо в Grand Mall и ще разкаже за подвизите си на 6 април, неделя, от 11 часа. От 13 ч. децата ще имат възможност да участват в арт работилница, посветена на Дора, Котарака Рибка и да се включат в уъркшоп с глина и пластилин. Спектакълът “Приятно ми е, Никола!” ще закрие в 17 ч. Седмицата на детската книга.

Но приключенията за най-малките посетители на Grand Mall не спират. И през април продължават спектаклите на Арт куклен театър, които набират все повече почитатели. Съботен спектакъл отново с вход свободен ще има и в рамките на Седмицата на детската книга - на 5 април от 11 ч. Държавен куклен тетаър “Дора Габе” от Добрич ще зарадва малките зрители с постановката “Рошавата принцеса”. Гастроли на приказни представления от Добрич и Шумен ще има и всяка априлска събота – винаги от 11 ч. Малки и големи ще могат да гледат спектаклите “Яйцето”, “За една обувка и...” и “Жълтурчо”.

Със силен интерес деца и родители очакват станалата вече традиционна пролетна томбола с награда – уикенд за цялото семейство в едно от най-желаните места за всяко дете в Европа - Дисниленд Париж.

За участие е нужно да се съберат 10 Grand Стикера, които се взимат от щанд Информация при всяко посещение на събитие в мола или покупка над 20 лв. Стикерите ще бъдат на разположение от 1 април до 31 май. Наградата ще бъде изтеглена на 1.06.2014 г. Подробности могат да се видят в сайта www.grandmall-varna.com.