/ личен архив
През 2018 г. училищният футболен отбор на VII СУ ”Найден Геров”, гр. Варна зае призово място в Ученическите футболни игри и бе удостоен с възможността да представи България на Световното ученическо първенство по футбол, което ще се проведе в Белград, Сърбия в периода 06.04.2019г.- 14.04.2019г. 

Участието на българските преставители се организира и координира от Българска асоциация спорт за учащи (БАСУ).  Министерството на младежта и спорта ще поеме пътните разходи и таксата за участие. 
Престоят в Белград (нощувки и храна) се финансира със собствени средства, които училището и семействата на учениците не могат да осигурят. Сумата възлиза на 17 600 лв. 

Община Варна е обещала да помогне със сумата от 5 000 лв. Родител на дете от училището е дарил 1000 лв. С 1000 лв. ще откикнат и от управата на ПФК Черно море.  
Още 10 600 лв. са нужни, за да се покрият всички разходи на отбора.

Младите таланти имат нужда от финансова подкрепа, която ще даде възможност на момчетата да прославят на световната футболна арена не само името на училището и Варна, а и на България. С успехите и резултатите, които са показали до момента, няма съмнение, че ще бъдат сред главните претенденти за световната титла. 

За набиране на необходимите средства, родителите на учениците са открили банкова сметка. 
IBAN BG83UNCR70001523430621 
BIC UNCRBGSF
Георги Дамянов Дамянов 


Други начини:
•    От 15.1. 2019 г. ще бъде поставена дарителска кутия във фоайето на училището.
При възникнали въпроси може да се обръщате към:
Ръководители на отбора: 
•    Стефан Дончев - учител по ФВС в VII СУ «Найден Геров» и треньор на отбора.
•    Жасмина Тошева - учител по ФВС в VII СУ «Найден Геров».
Представители на родителите: 
•    Мария Тодорова – 0897726670 
•    Георги Дамянов - 0877013444
За отбора: Класирането на отбора на първо място в града се превърна в традиция в последните години. Първото място на обищнското първенство в гр. Варна води момчетата до Републиканско, което се провежда ежегодно в Етрополе.

През 2017г. те печелят бронзовите медали, а през 2018г. стават втори и се класират за Световното. В момента отново са първи на Общинския кръг и пак ги очаква Републикански финал, но сега мислите и усилията им са насочени към големия световен форум в Белград през април. Младежкият мондиал се провежда по регламент всяка нечетна година, в него ще участват над 30 отбора от цял свят (все още се очаква списъкът да пристигне в БАСУ). 

Треньор на момчетата е учителят им по ФВС - Стефан Дончев, който е професионалист с дългогодишен опит, с действащ лиценз УЕФА-А. Дончев силно вярва в доброто представяне на своите ученици и прогнозира челно място в световното класиране.

Гаранция за общия успех е индивидуалното развитие на всеки един от играчите. Училището се гордее с Мартин Минчев, който играе в юношеския национален футболен отбор, както и при мъжете в ПФК Черно море.

А повечето от учениците са част от юношеския отбор на ПФК Черно море, водени от Мартин Христов, под прякото наблюдение на ст. треньора Илиян Илиев, с който жънат успехи и са претенденти за Купата на България.