/ Добри Атанасов
Хандбалният "Локомотив" записа очаквана победа в седмия кръг на първенството при мъжете. момчетата на Никола Карастоянов продължават с дългата серия от победи.

Този път те се наложиха над "Пирин" в Гоце Делчев с 35-18 (20-7). Голмайстор за варненци бе Бранимир Балчев с 14 гола. Другият варненски тим "Спартак" отстъпи на  "Чардафон" с 23:30 (9:12).

"Поведохме с 6:3, но между 15-ата и 25-ата минута се получи срив в играта ни и нямахме отборно взаимодействие в атака. Те се възползваха, обърнаха резултата в своя полза и взеха психологическо предимство.

Този момент в мача се оказа решаващ и впоследствие ни надиграха, за което ги поздравявам. Като цяло домакините налучкаха верния стил на игра. След почивката атакувахме със седем полеви състезатели, каквито са новите тенденции, за да може численото ни предимство да доведе до лесен гол, но така и не успяхме да се върнем в мача", заяви треньорът на спартаклии Веселин Станков. 

Голмайстори за варненци: Димитър Георгиев - 8, Дилян Илиев - 5, Йордан Попов - 3, Георги Стоянов, Димитър Стоянов и Владимир Няголов - 2, Даниел Ангелов - 1.