"Черно море тича4 загуби първия мач срещу "Рилски"
"Черно море тича4 загуби първия мач срещу "Рилски" / LAP.bg
Рилски спортист поведе в битката на Черно море Тича за бронзовите отличия в НБЛ, съобщава Bgbasket.com. Пред собствената си публика в Самоков, играчите на Людмил Хаджисотиров - Удо надиграха със 102-82 варненци в мач №1 от плейофната серия.
 
Двата отбора изиграха изключително оспорван двубой, в който лидерството се сменяше постоянно, а всичко се реши в последните 10 минути, когато играчите на Рилски спортист успяха да дръпнат с 20 точки (95-75) 4 минути преди края на мача. След това те успяха да запазят убедителната си преднина до края на мача.

Основното оръжие на Рилецо се оказа борбата под коша, където те овладяха 46 борби срещу 23 за съперника им. Въпреки, че домакините направиха и повече грешки (11-10), те имаха по-добра успеваемост в стрелбата от далечно разстояние (33%-28%), но отстъпваха в стрелбата за две точки (59%-63%).

Вторият мач от серията е на 24 май (сряда) в зала "Христо Борисов" във Варна. Евентуален трети двубой ще се изиграе на 26 май (петък) отново в Самоков.

Най-резултатен за успеха на Рилски спортист беше Ди Джей Шелтън, който приключи с дабъл-дабъл -31 точки и 11 борби, а Еван Бруинсма добави 16 точки. За Черно море Тича Никола Джурич реализира 28 точки, а Филип Дедие добави 17 точки.
bgbasket.com