/ bgbasket.com
Сезонът на варненци приключи
Академик Бултекс 99 завърши на четвърта позиция редовния сезон в НБЛ, след победа над Черно море Тича със 100:79, съобщава bgbasket.com.  За Черно море това бе последен двубой за сезона, тъй като "моряците" завършват девети и не се класираха за плейофите.
 
БК „Черно море Тича” гостува на „Академик Бултекс 99” днес

Академик Бултекс 99 и Рилски спортист приключват с равен актив, но пловдивчани са с по-добрите показатели в директните мачове, затова остават четвърти и ще имат домакинско предимство в сблъсъците с Рилецо в първи кръг.
 
Двубоят се реши за една четвърт, дори за броени минути, във втория период. Черно море стартира отлично, с почти перфектна успеваемост и водеше с 5 точки след 10 минути.
 
Варненци продължиха да играят добре, но страхотна серия на Академик в средата на втората част буквално обърна всичко. След 34:11 в тази четвърт, домакините сломиха съпротивата и след това само поддържаха преднината си.
 
С 19 точки най-резултатен за успеха бе Венелин Христов, Питър Олисемека се отчете с 18 точки и 10 борби, Александър Груев добави 17 точки, а Васил Бачев - 14 точки и 8 асистенции.
 
Георги Боянов приключи с 25 точки и 13 борби за Черно море Тича, Веселин Георгиев отбеляза 14.
bgbasket.com