43 училища със заявки за Общинските ученически игри  
43 училища със заявки за Общинските ученически игри   / Дирекция Спорт, Община Варна
43 училища от град Варна са подали заявка за участие в Общински ученически игри. Всяка година в състезанията за ученици участие вземат много деца в различните прояви, организирани от Община Варна и партньорски организации.

Планираните състезания в ученическите игри са част от изпълнение на ученическия спортен календар на МОН, ММС и Община Варна за развитие и популяризиране на ученическия спорт, които да стимулират двигателната активност сред учениците, чрез предоставяне на възможност за организирана изява на децата.

Днес /4 октомври/ в залата на Юнашки салон ще бъде изтеглен жребия за спортовете волейбол, баскетбол и футбол, а началото на игрите се предвижда за 15 октомври с най-масовия спорт футбол. На 20 октомври ще започнат спортовете волейбол и баскетбол.

Спортовете заложени в програмата са осем: футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, лека атлетика, шахмат, бадминтон и тенис на маса. Децата са разделени в три възрастови групи: V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и момичета.

Домакини на проявата ще са залите и салоните на училищата, както и общинската спортна база стопанисвана от ОП „Спорт-Варна“.
Дирекция Спорт, Община Варна