/ Дирекция спорт, Община Варна
За поредна 15-та година Олимпийски клуб – Варна, спортно училище „Георги Бенковски“ и Община Варна ще почетат Международния ден на Олимпизма. Група ученици от варненското спортно училище, облечени с тениски, осигурени от Български олимпийски комитет, носейки олимпийския флаг и българското знаме, ще пробягат разстоянието от училището по олимпийската алея на славата в Морската градина. С традиционното в последните години бягане се припомня, че сме част от олимпийското семейство.

Символичният олимпийски флаг, носен от ученици на спортно училище, ще бъде предаден в 10.00 часа на Валентин Пантелеев – секретар на Олимпийски клуб – Варна, който ще поздрави и приветства участниците.

На събитието се очаква да присъстват представители на Дирекция „Спорт“ при Община Варна и СУ „Георги Бенковски“, които ще връчат на всички атлети грамоти, подписани от президента на МОК Томас Бах и председателя на БОК Стефка Костадинова.

Всяка година на този ден светът празнува зараждането на светлата искра на олимпизма. Организираните на тази дата спортни събития носят заряда и духа на Олимпийските ценности и идеали за съвършенство, мир, уважение и честна игра.
Дирекция спорт, Община Варна