„Моряците” отбелязаха 3 гола в учебна игра
„Моряците” отбелязаха 3 гола в учебна игра / Добри Атанасов

Три гола реализираха „моряците” в учебна игра, която се проведе днес на стадион „Младост”. В нея „зелените” победиха „жълтите” с 2-1. За победителите се разписаха Георги Илиев в 46-ата минута с диагонален шут от 30 метра в горния ляв ъгъл на вратата и Валентин Йосков в 48-ата. За „жълтите” резултатът откри Симеон Райков в 17-ата  с удар по диагонала извън наказателното поле. Мачът бе в 2 полувремена от по 35 минути. Футболистите взеха доста насериозно двустранната игра, за което доказателство е и фактът, че Мат Курьор и Марк Клок се спречкаха след по –остро влизане на последния. Добри впечатления с изявите си остави юношата Стефан Иванов, който игра като ляв краен защитник, както и Емил Янчев. За „жълтите” най-деен бе Симеон Райков. Любопитен е фактът, че Живко Петков игра доста време като централен защитник и се представи на ниво. Дори Чанович му „лепна” прякор Кейхил. В течение на срещата и в двата състава имаше рокади.

Зелени: Китанов, Венков, Траянов, Николов, Георгиев, Паланков, Илиев, Маркович, Курьор, Романов, Бакари (Касабов).

Жълти: Чанович, Ст. Иванов, Емил Янчев, Петков, Костадинов, Клок, Стенио, Вълчанов, Райков, Васев, Йосков

Участие в двустранната игра не взеха Стефан Станчев, Кулибали, Педро и Бекир Расим. Последните двама страдат от разтежения, Станчев е болен, а Кулибали с травма.

След края на мача наставникът Никола Спасов призна, че след привличането на Иван Маркович и Иван Вълчанов селекцията вече е приключена. Той изрази задоволство от представянето на всички в двустранната игра, но отчете и факта, че се реализират малко голове. „Това бе една обикновена тренировка. Притеснителното е, че не вкарваме много голове. Очаквам, че в течение на дните ще станем по-добри. Имаме четирима нови футболисти, за които също трябва време, за да се получи необходимия синхрон”, каза Спасов.