Министър Василев поставя табела на варненско село
Министър Василев поставя табела на варненско село / netinfo
Министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие от 11 часа в комплекс „Ривиера" информационен ден за новите процедури по Оперативна програма "Административен капацитет". Представителите на съдебната власт ще могат да се запознаят с механизмите за кандидатстване по новите открити процедури по ОПАК.

От 13 часа министър Василев, заедно с изпълнителния директор на НАП Мария Мургина ще дадат официалния старт на система за управление на административното обслужване на чакащи клиенти във варненския офис на Националната агенция за приходите. Ще бъде демонстрирана функционалността на системата и ще бъдат представени очакваните резултати от внедряването й. Въвеждането на системата се реализира по проект на Министерството на държавната администрация и административната реформа, в който са включени общо 26 офиса на НАП, 12 офиса на дирекция „Документи за самоличност” към МВР и един офис на КАТ.

От 14.30 часа в с. Ягнило, общ. Ветрино, ще се проведе официална церемония по поставянето на нови входно-изходни табели на селището, изработени на кирилица и на латиница съгласно правилата за транслитерация. Табелите са дарени от министерството на държавната администрация, като инициативата е част от мерките за популяризиране на проекта „Разбираема България" на министерството и Института за български език при БАН.