Местят ротондата на емблематичната сладкарница Албатрос
Местят ротондата на емблематичната сладкарница Албатрос / netinfo

Емблематичната ротонда на някогашната сладкарница „Албатрос” в курорта „Св. Св. Константин и Елена“ е разглобена и ще бъде преместена, съобщава varnautre.bg. Сладкарницата ще посреща отново посетители в началото на следващия тристически сезон, но на 20 метра южно от сегашното си място.

Ротондата е демонтирана след като е направен подробен проект за възстановяването й. Всеки камък е номериран и опакован, за да бъде поставен на мястото си при сглобяването. След като бъде преместена, сладкарница „Албатрос“ ще заработи отново във вида от 60-те години на миналия век.

„Сладкарницата е с изключително атрактивно местоположение, „кацнала“ на ската с прекрасна панорамна гледка към морската шир. Посетителите й ще могат да се радват на изцяло запазените й ротонда и арки, но вече комбинирани с модерен дизайн, пищна зеленина и красиви паркови алеи“, уверяват от Гранд Хотел Варна. .

Преместването се наложило заради изграждането в близост до сегашното място на апартхотел „Албатрос“. Той е част от проекта за пълна реновация на Комплекс Гранд Хотел Варна, която цели да превърне отново комплекса в едно стилно и модерно място за почивка на семейства с деца.