Местният парламент заседава за последно
Местният парламент заседава за последно / Дарик Варна, архив

Варненските общински съветници се събират за последен път през този управленски мандат. Прощалното заседание на местните управници ще започне в 9 часа в зала „Пленарна".

Съветниците трябва да определят кой да поеме временното управление на Варна до изборите на 23 октомври. Предложението на Кирил Йорданов е кметските функции да изпълнява зам.-кметът по образованието Коста Базитов.

От местните депутати се очаква и да дадат „зелена светлина" за спасяване на положението в спешното отделение в болница „Св. Анна". Предложението на кметската администрация е срещу хонорар от 100 лева за 12-часово дежурство лекари да покрият недостига на кадри в спешния център на най-голямата болница във Варна. Половината от средствата трябва да бъдат осигурени от градската хазна.

На гласуване ще бъдат подложени и условията на конкурса за нов управител на онкоболницата „Д-р Марко Марков". След смъртта на досегашния шеф д-р Господин Игнатов временното управление пое д-р Виолина Таскова. Тя ще остане на поста до провеждането на конкурс, но не повече от 90 дни.

Предстои да бъде гласувано и ново строителство на Златни пясъци. Изграждането на жилищна сграда в района на пощата преди малко повече от седмица получи одобрение в общинската комисия по архитектура.

Сред точките в дневния ред са още разкриване на целодневна група в ЦДГ "Детско градче", формиране на паралелки под норматива за минимален брой ученици, както и одобряване на пазарни оценки и предоставяне за управление на общински имоти.

За финал е оставен отчетът на председателя на Общинския съвет от януари до август.