/ Thinkstock/Getty Images
56-годишна жена беше осъдена от Районен съд-Варна за трафик на хора и използване на пострадали от трафик жени за развратни действия. 

Подсъдимата от дълги години стопанисвала масажно студио, разположено в апартамент с две стаи и кухня в централната част на Варна. За набирането на масажистки и за предлаганите услуги  пускала периодично обяви във вестник, като сочела за връзка два телефонни номера, ползвани от нея – мобилен и стационарен. 

Условна присъда за шофьор, убил пешеходец във Варна

Подсъдимата уговаряла с клиентите времетраенето и предпочитания начин на еротичен масаж, като чрез обещаване на облаги мотивирала масажистките да извършват в оскъдно облекло развратни блудствени действия при обслужване на клиентите.

При посещение на нов клиент в салона подсъдимата събирала в едно от помещенията на жилището всички наети жени, за да може той лично да си избере масажистка.

Съдят 19-годишен шофьор, дрогиран прегазил велосипедист

56-годишната собственичка на студиото сключвала с масажистките граждански договор като получавала 70% от заработеното от тях. През периода от месец юли 2015 г.  до август 2016 година тя набрала и използвала три отделни  жени на възраст между 39 и 46 години.  

Задържаха двама мъже за грабеж на лични вещи

На 56-годишната Н. Г., по силата на постигнато в съдебна зала споразумение с признаване на вината по двете повдигнати й обвинения беше наложено общо наказание от 1 година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен и влиза в сила веднага.