/ ThinkStock/Getty Images
Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд с обвинителен акт 19-годишния водач Селим А. за причиняване смъртта на велосипедист в тежко пътно-транспортно произшествие след употреба на различни видове наркотични вещества, съобщиха от обвинението. 
 
Тежкият пътен инцидент станал на 3 септември м. г. на главния път Варна-Бургас. Подсъдимият Селим бил правоспособен шофьор едва от година и три месеца. Няколко дни преди инцидента, както и в деня, в който се качил на автомобила на негов познат, той употребил различни наркотични вещества.

Условна присъда за шофьор, хванат да кара с над 3 промила алкохол

Назначената по делото съдебно-химическа експертиза открила в кръвта на 19-годишния младеж наличието на три вида наркотици, сред които метамфетамини, марихуана и амфетамини.
 
Селим А. предприел рязко изпреварване на два автомобила, които се движели преди него. На пътното платно се движел и 32-годишният велосипедист Г.Т. Колата на подсъдимия се занесла и завъртяла, като ударила с предната си част задното колело на велосипеда. От удара тялото на колоездача било изтласкано и паднало на около 24 метра от мястото. След няколко завъртания колата на Селим преминала през тялото на младия велосипедист.
 
Затвор за шофьор, спипан пиян зад волана на кабриолет 

Заключението на изготвената съдебномедицинска експертиза установила съчетана черепно-мозъчна, гръдна и коремна травма, несъвместима с живота.
 
Предстои делото срещу 19-годишния Селим А. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.
 
За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК