Марешки търси от Йорданов 120 милиона за 12 години управление
Марешки търси от Йорданов 120 милиона за 12 години управление / Предизборен щаб

Пред многобройна аудитория от представители над 15 неправителствени организации, сдружения, коалиции и политически формации, независимият кандидат за кмет на Варна – Веселин Марешки се зарече, че при негово управление ще спрат кражбите и източването на средства от общината и всички пари ще бъдат използвани изцяло в полза на варненци. Срещата бе по повод официалното закриване на предизборната кампания, което аптечният бос предпочете да направи в един по-непосредствен вариант с възможност за директна комуникация с хората.

Марешки се обърна към огромната група симпатизанти с думите: „Твърдението на Кирил Йоранов, че чрез кметския пост искам да погася мои  задължения в размер на 30-40 милиона лева, е чист автогол, който кандидатът на ГЕРБ публично си вкара, а е отделна тема, че нямам такива дългове. Това изявление на Йорданов идва да покаже единствено, че той е наясно как се отклоняват от общината такива средства в посока на частни сметки, иначе не би го твърдял така настървено. В такъв случай, питам аз, къде са тези пари от поредните му три мандата. По неговата аритметика това са не по-малко от 120 милиона лева. А сега нека всеки сам да пресметне за какво можеха да се оползотворят тези пари в нашия град. ".

Пред наелектризираната група от привърженици Марешки продължи така:

"Не думи, а действия са нужни на града. Този град трябва да се управлява умело, прозрачно и отговорно. За да стори това, то човек от една страна трябва да знае как, а от друга трябва да е близо до хората и да го е грижа дали сутрин те ще го поздравят. Мен ме е грижа, защото съм избрал да живея тук, а не в Швейцария. Мен ме е грижа, защото всеки ден се разхождам сред съгражданите и не е без значение дали те ми се усмихват или ме ругаят. Затова не се крия зад тъмни стъкла, а стъпвам здраво по земята и крача по тези улици, по които съм израснал.

Градът е един голям организъм, който трябва да е менажира правилно от хора, които знаят как да сторят това. Варна не е тренажор, на който хора без опит да се учат на ръководство. Варна не е и хранилка, от която да забогатяват няколко фамилии, а другите да тънат в боклуци, локви и улични трапове, които зейват след всеки дъжд.
Политическото статукво от последните 12 години  - Кирил Йорданов, Янко Станев, Борислав Гуцанов и Неделчо Михайлов, остава глухо и сляпо за недоволството на хората. Организират си срещи само с тези, които ще ги обсипят с хвалебствия. Изминалите дъждовни дни обаче са най-ярката метафора за управление през трите поредни мандата. Всеки проливен дъжд е бедствие за Варна – затварят се училища, транспортът спира, а улиците са проходими само с лодки!

Напълно подкрепям тезата на Борислав Гуцанов -  Кирил Йорданов да си подаде оставка още днес и да излезе от предизборната надпревара, ако има поне малко съвест и отговорност, но правя едно важно допълнение: От предизборната надпревара трябва да излезе и самият Борислав Гуцанов, защото той носи същата отговорност като Йорданов и да не забравяме, че тъкмо с подкрепата на БСП и на самият Гуцанов бе избран настоящият кмет за неговия пагубен 3-и мандат! Както се казва, гарван гарвану око не вади, но може да му иска оставката!

Гуцанов и Йорданов са двете лица на една и съща монета. 3 мандата заедно и сега изведнъж са един срещу друг! Може, но не вярвам! Както не вярват и варненци! Те не са опоненти, а един отбор.  Щом е така, аз се изправям срещу тях двамата и призовавам всички, които искат реална промяна да гласуват за мен.
Моето послание е ясно и кратко: Аз ще донеса промените, които всички варненци искат, защото градът иска управление, а не политически приказки. Тъй както нивата иска мотика, а не молитва. Аз съм единствената реална алтернатива на статуквото. Винаги съм му бил опозиция, но днес опозицията има сили да се пребори и да управлява по-грамотно и отговорно.

Моят кметски мандат ще донесе:

-    Новите детски градини
-    Новият градски транспорт
-    Новата инфраструктура
-    Новите клубове за пенсионери
-    Новите спортни площадки и спортни комплекси
-    Новите здравни заведения
-    Нови стратегически инвеститори в града
-    Реализация на мега проектите, които ще отворят работни места – новото пристанище на Варна и изграждането на Алея първа".