Красен Кралев: Медалите да не ни успокояват, трябва да проведем започнатите реформи
Красен Кралев: Медалите да не ни успокояват, трябва да проведем започнатите реформи / БГНЕС, архив
ГЕРБ отива на парламентарните избори като фаворит, въпреки че през цялата кампания свързаните с БСП социологически агенции са давали преднина на социалистите. Това зави в студиото на Дарик Варна бившият спортен министър във втория кабинет на Бойко Борисов Красен Кралев. Той добави, че много от проучванията на „Галъп”, „Афис” и „Медиана” са били със „сготвени цифри”, но в последните дни данните са се променили.

„Разликата ни с БСП е малка. Тенденцията обаче е такава, че отиваме като фаворити на изборите, но всички симпатизанти трябва да излязат да ни подкрепят”, каза Кралев, който е на четвърто място във варненската листа на ГЕРБ. 

Според него партията му се е научила да управлява в коалиция и по последния момент е била лоялен партньор на Реформаторския блок въпреки „циничното и вулгарно поведение” на лидера на ДСБ Радан Кънев

По адрес на Веселин Марешки Красен Кралев коментира, че се надява „това бензиново петно да не бъде лепнато на Варна”

„И аз искам бензинът да е евтин, но това достатъчно ли е да бъдеш в управлението на държавата”, добави още той. 

Езикът на омразата в политиката е чужд на спортистите и никой от тях няма да тръгне да напада опонентите си, смята ексминистърът. Той припомни, че в предизборната програма на ГЕРБ са заложени 130 млн. лв. за изграждането на физкултурни салони в училищата.   

„Спортът трябва да се разглежда като основен инструмент за преодоляване на агресията. Децата са по-агресивни, защото не спортуват в училище. Преборихме се за правото треньори да преподават като учители, но трябва учителите по физическо възпитание да влязат и при децата от 1. до 4. клас, а не с тях да се занимават началните учителки. Това сега зависи от добрата воля на директора и ако той няма отношение към спорта, този предмет бива е изтикан на опашката. Погрешно е и схващането, че часовете по физическо трябва да са между другите – между математиката и литература”.

Красен Кралев определи като „спекулации” оплакванията на спортни клубове от високите наеми за ползване на зала „Конгресна”. Според него Дворецът на културата и спорта не може да се издържа, ако цените са различни. Той препоръча на по-малко популярните спортове да ползват зали с по-малък капацитет.