В изпълнение на Заповед №КВ–317/27.07.2023 година на министър-председателя Николай Денков, като заместник областен управител на Варна встъпи Антоанета Петрова, съобщиха от Областна администрация.

Тя бе представена на екипа на администрацията от областния управител доцент Андрияна Андреева. Новият заместник областен управител е магистър по право, възпитаник на ВСУ “Черноризец Храбър“.

Кабинетът избира нови областни управители

Преминала през различни форми на обучения и специализации в областта на маркетинговите проучвания, на комуникация и сътрудничество с хора от разнородни групи. Като старши юрисконсулт в Район „Приморски“ на Община Варна (2008-2019 г.) и в резултата на активна дейност в различни комисии - Местна комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, Комисия за общинските жилища, Комисия по преместваемите обекти и други, има натрупан сериозен административен капацитет.

Антоанета Петрова познава екипа и работата на Областна администрация, защото вече е заемала длъжността Главен специалист в Дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“ през 2022 година.

Областна администрация-Варна

„Щастлива съм, че отново имам възможност да работя с екипа на Областна администрация“, каза при встъпването си новият заместник областен управител. Ще положа всички усилия да работя в екип и да си сътруднича с колегите при изпълнение на задачите и проблемите, които стоят за решаване от администрацията.

Надявам се с екипа на областта да установим активна комуникация и ефективно сътрудничество с Община Варна и да работим заедно за по-доброто бъдеще и просперитет на Варна и областта“.