/ БГНЕС
На предстоящото редовно заседание на Министерски съвет в сряда министрите ще освободят предишните и ще назначат новите областни управители. Проекторешението е внесено от премиера акад. Николай Денков.

Освен това ще бъде гласуван и Проект на решение за разрешаване участието на военнослужещи от състава на националния мобилен модул по комуникационно- информационни системи на НАТО в мисията на НАТО в Иран. Проекторешението е внесено от министъра на отбраната Тодор Тагарев.

След първата сесия на 49-ия парламент - какво свършиха депутатите

Министрите ще гласуват и едновременно намаляване и увеличаване на капитала на „Летище Пловдив“ ЕАД със стойността на правото на собственост върху недвижим имот, обявяването му за имот – публична държавна собственост, и предоставянето му за управление на Министерството на здравеопазването за изграждане на оперативна база за HEMS за нуждите на спешната медицинска помощ, организирана от държавата, на територията на Област Търговище. Проекторешението е внесено от министъра на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков.

В предстоящото заседание ще бъде одобрен проект на споразумение на избирателната група за представителство в управлението на Европейската инвестиционна банка. Проекторешението е внесено от министъра на финансите Асен Василев.

Освен това ще бъде гласуван и Проект на решение за одобряване проект на изявление за намерение на Министерството на отбраната на Турция за присъединяване към техническото споразумение между Министерството на отбраната на България и Министерството на отбраната на италианската република.

Намерението е относно мерките по усилена бдителност на НАТО в България и предоставянето на поддръжка от страната домакин и други отговорности.

Проекторешението е внесено от министъра на отбраната Тодор Тагарев.
БГНЕС