Киномания представя най-силните наши и чужди филми
Киномания представя най-силните наши и чужди филми / DarikNews.bg, архив

"КИНОМАНИЯ" 2016 във Варна ще започне на 18-ти и ще продължи до 27 ноември. Тазгодишното издание ще отбележи своята 30-годишнина с изключителна селекция от филми и много изненади за вярната си публика.

В афиша са включени премиерно едни от най-силните и стойностни произведения на световното кино от последните две години, които не са показвани в България. Варненската публика ще види най-новите български игрални филми "Слава" и "Пеещите обувки".

За най-малките зрители са предвидени оригинални и увлекателни приключения от света на анимационното и игралното кино.

Интересен музикален акцент в програмата са филми, които проследяват сложната биография и творчески път на невероятните музиканти Майлс Дейвис и Чет Бейкър, а изкушените от киното на Карлос Саура ще видят най-новата му творба „Хота: отвъд фламенкото”.

Разнообразна е и селекцията от нови френски филмови заглавия: „Последен урок”, „ Тихият залив”, " Танцьорката”, „Сезан и Емил Зола”, „Сент Амур” и др.

Почитателите на Кърк Дъглас ще отпразнуват 100-годишнината му с филм, в който ще си припомнят един класически хит от 50-те години на миналия век с негово участие под режисурата на легендарния Винсънт Минели.

40 години от смъртта на Андрей Тарковски ще бъдат отбелязани с прожекция на филма „Носталгия”.

 

По традиция всяка година се представят наградени филми от престижни международни фестивали в Берлин, Кан, Венеция и други.