/ Дарик Варна
Какво си казаха социалният министър и майките в палатковия лагер
97808
Какво си казаха социалният министър и майките в палатковия лагер
  • Какво си казаха социалният министър и майките в палатковия лагер
"Цялостна реформа по отношение грижите за хората с увреждания няма как да стане за месец-два", заяви министърът на труда и социалната политика Бисер Петков в разговор с родителите на деца с увреждания, които са на палатков лагер до Община Варна. 

Министърът изрази опасение, че дори след приемане на Закона за личната помощ ще е необходимо време, за да даде нужните резултати.

Социалният министър се среща с родителите от палатковия лагер

„На кравата Пенка проблемът се реши за една седмица. А ние години наред обясняваме едно и също нещо. Това е геноцид. Искаме пълна реформа в системата. Искаме човекът да бъде обслужван, не ние да обслужваме системата. Не чиновници, които да ми обучават как да си гледаме детето”, заяви майка на дете с увреждане. 

Палатковите лагери остават до приемането на Закона за личната помощ

Друга майка сподели, че се стига до там родителите на деца с увреждания да получават работно облекло, за да си гледат детето. 

„Ултимативното поставяне на въпроса „Ние ще сме тук докато парламентът не приеме Закона за личната помощ” за мен поражда притеснение, че може отново да не направим най-вярната крачка”, изрази опасение социалният министър.

Дарик Варна

„По-добре да сгрешим и после да си поправим грешката, отколкото да останем на това състояние, на което сме в момента”, смятат майките. Те изразиха подкрепата си за социалния министър.

В аудио зоната ще откриете част от това, което си казаха майките и министър Бисер Петков.