Известни актьори представят мюзикъла “Двубой” в операта
Известни актьори представят мюзикъла “Двубой” в операта / netinfo
Мюзикълът от Димитър Вълчев “Двубой” ще бъде представен пред публика тази вечер от 19 часа на сцената на Варненската опера. Произведението е по текст на Иван Вазов, либретото е на Стефан Цанев.

Действието се развива в последното десетилетие на 19 век, но темите продължават да са актуални и днес. С тънко чувство на хумор е уловена чертата на българина да бъде много смел в изпитания, но достатъчно практичен и разумен, за да дава безсмислени жертви. Специален интерес предизвиква съвместното участие на известни комедиини актьори, които имат отговорни вокални задачи и певци от трупата на Варненска опера, успешно навлезли в територията на драматичното изкуство. Резултатът е зрелищен, забавен и поучителен спектакъл. Композиторът Димитър Вълчев е създал музика на нивото на вечните поп хитове в неговото богато творчество: “Една българска роза”, “Делфините”, “Морското момиче Варна”.

В мюзикъла ще се изявят Пламен Сираков, Стефан Рядков, Благовеста Статева, Даниела Димова, Петя Петкова и др. Диригент – Станислав Ушев.