Иван Славков обмислял предложения от няколко партии
Иван Славков обмислял предложения от няколко партии / netinfo

Иван Славков още не е решил дали да се кандидатира за депутат, тъй като не иска да се сметне, че по този начин се опитва да излезе от ареста. Това заяви за Дарик адвокатът на арестувания варненски общински съветник Бранимир Балачев. Следващата седмица той ще има среща с клиента си, който дотогава ще обмисля предложенията, направени от няколко партии.

Има хора, които искат да използват потенциала и политическия опит на Славков като общински съветник, каза Балачев, но отказа да съобщи имена на партиите, отправили покани към задържания общински съветник на ДПС. За Славков в момента по-важно било да започне процесът и да получи оправдателна присъда. 

Делото е пълен хаос и едва ли ще започне по-рано от месец юли, коментира адвокатът. Той не е останал изненадан от решението на прокуратурата да остави Веселин и Христо Данови в ареста, въпреки регистрацията им в Районната избирателна комисия. Законът е абсолютно категоричен, че участниците в парламентарни избори се ползват с имунитет, но прокуратурата прехвърли отговорността върху съда, смята Балачев.

Иван Славков е в ареста от октомври миналата година. Заедно с Данови той е обвиняем  по мащабно дознание за организиране на престъпна група, склоняване към проституция, разпространение на наркотици и пране на пари