/ iStock/Getty Images
Създателите на Информационния център за подкрепа на бежанци от Украйна - ICT Cluster Varna, ще организират образователен център, в който чрез доброволен труд на учители ще се обучат украински деца на български език, съобщи пред медиите членът на УС на клъстера Тодор Добрев. Той покани варненските фирми да се включат в инициативата, като предоставят възможност за интегриране на бежанците.

Информационния център в подкрепа на бежанците от Украйна, който бе изграден в района на Двореца на културата и спорта (ДКС), работят доброволци-студенти от Икономическия университет от Украйна, Молдова и Русия, журналисти, IT експерти.

Целта е да бъде подавана полезна информация към хората, пристигащи от Украйна – за работа, образование, здравеопазване, транспортни услуги и други. В центъра се събира и информация от бизнеса във Варна за осигуряване на работа, курсове, обучения здравни, застрахователни услуги, телекомуникационни услуги.

Информационният център се намира във фургон, разположен вляво от бариерата към вх. 5 на ДКС, а работното му време е всеки ден от 9:00 до 18:00 часа. Работното време е от  09.00 до 18.00 ч. Телефоните за връзка с центъра са +359 879 008 841 и +359 879 097 056, както и на e-mail: varnaInfoUA@gmail.com.
БТА