/ iStock/Getty Images
Висшето училище по мениджмънт предлага на всички украински граждани безплатни курсове по български език в учебната си база в Добрич, съобщават от учебното заведение.

„Въпреки че успяваме да разговаряме едни с други и да се разбираме относително добре, невъзможността да общуваме пълноценно по всички теми е реална пречка за украинските граждани да намерят работа у нас“, мотивират решението от ръководството и казват, че към тях се обръщат бежанци с различна степен на образование и трудов стаж, които обаче са неприложими заради езиковата бариера.

Учебното заведение е с международна насоченост, поради което преподаването се извършва основно на английски език. При сформиране на достатъчно голяма група от украинци, които искат да се запишат в англоезични програми, от ВУМ имат готовност да организират и безплатни курсове по английски език.

Ако пък се съберат около 20-25 рускоговорящи студенти, може да се предложи обучение по специалност изцяло на руски език с преподаватели предимно от Украйна, информират от учебното заведение.
БТА