/ ThinkStock/Getty Images
За проява на дребно хулиганство, Районен съд-Варна наложи глоба от 300 лева на румънски турист, нарушил обществения ред и спокойствие.

Потвърдиха ареста на обвинен в отвличане на непълнолетно момиче

Инцидентът възникнал в събота в хотелски комплекс в района на плаж “Кабакум". 22-годишен неорганизиран турист, летуващ у нас с родителите си, след употреба на значително количество алкохол край басейна, започнал да се държи грубо и оскубал едно от момичетата-аниматори. 

При прибирането си в хотела, във видимо нетрезво състояние, той започнал да дърпа служителката на рецепцията, буйствал и викал, поради което туристи и деца  във фоайето се смущавали и го заобикаляли.

Осъдиха двама братя за кражба на автомобил

Майката на 22-годишния младеж със съдействието на охранители успяла да го прибере в хотелската стая, но до идването на полиция той продължил да се съпротивлява, удрял по стените и счупил гипсокартон.  Нарушителят бил отведен с белезници до V-то РУ на МВР за съставяне на акт за извършената на публично място проява на дребно хулиганство.

В съдебна зала днес нарушителят се извини за създаденото неудобство на гостите и персонала на хотела, на служителите на реда и родителите си. Той заяви, че под влияние на употребения алкохол няма ясен спомен за държанието си, но съжалява за постъпката си.

Потвърдиха ареста на руснак, издирван за измами

Съдебният състав счете, че е налице основание за налагане на административното наказание. Непристойната проява не представлява престъпление по смисъла на Наказателния кодекс. Деянието се наказва с глоба в размер от 100 до 500 лева или със задържане в структурно звено на МВР за срок до 15 денонощия. Решението на Районния съд подлежи на обжалване в 24-часов срок.