Единият от подсъдимите за убийството на Нягол обвини шефа си
Единият от подсъдимите за убийството на Нягол обвини шефа си / Варна утре

Единият от подсъдимите за убийството на 52-годишния Нягол Петров в „Гранд мол“ - охранителят Красимир Димитров, отправи обвинения към началника на смяната С. Миланов. Мъжът ще бъде повторно призован като свидетел в следващото съдебно заседание.

Съдът одобри искания на защитата за изготвяне на допълнителни експертизи: съдебномедицинска, която да установи дали подсъдимият Красимир Димитров страда от дерматологично заболяване на ръцете, което налага да носи постоянно ръкавици, както и комплексна Съдебна психологична и психиатрична експертиза, която да установи дали той има личностно разстройство. Следващото заседание по делото е насрочено за 7 ноември.

На 14 март тази година  Нягол е бил малтретиран с неоправдана агресия и жестокост в помещение на големия търговски обект в морската столица. Ангел и другите двама обвиняеми се разследват за съучастие в убийството, извършено по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин.

За това тежко умишлено престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен без замяна.