Те са руски граждани - на 32 и 58 г.
Двама моряци са загинали при инцидент на кораб край Варна, съобщиха от прокуратурата.

Започнато е разследване във връзка със смъртта на двамата членове на екипажа на кораб, плаващ под флага на Република Белиз, преминаващ край Варна.

То е за причиняване на смърт по непредпазливост. Инцидентът е станал вечерта на 3 юли. Двамата починали са руски граждани на възраст 32 г. и 58 г.

Млад мъж се удави на неохраняем плаж в Равда

Назначени са съдебно-медицински експертизи за установяване на точните причини, довели до тяхната смърт. И към момента текат действия за установяване на обстоятелствата, при които е възникнал фаталният инцидент.

Предстоят разпити на членовете на екипажа, както и други действия за изясняване на фактическата обстановка. Разследването е възложено на Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура.

Корабът е на кей във Варна и ще остане до приключване на разследването на инцидента. Това каза директорът на „Морска администрация“ в града капитан Валентин Енчев. 

"Версиите за случилото се са много и не се работи по някоя конкретна, първо трябва да се изясни защо двамата са били в трюма", допълни Енчев, предава БТА.

По думите му вече тече проверка дали организацията на работата на кораба е била съгласно изискванията на международните конвенции. Енчев допълни, че „Милфорд“ ще остане, докато завършат работата си експертите от Националния борд за разследване на произшествия в корабоплаването.