ДСБ Варна ще помага на общината с дебати по нерешени проблеми
ДСБ Варна ще помага на общината с дебати по нерешени проблеми / снимка: ДСБ

Разширяване на представителството на ДСБ в следващия парламент и провеждане на дебати по нерешени проблеми на Варна са главните приоритети на местната организация на партията за следващата година.

Независимо как ще се яви на изборите през 2017-та, основната цел е партията в национален план е да има възможно повече депутати, заяви лидерът на ДСБ Варна Васко Василев. На местно ниво организацията ще инициира серия от кръгли маси, на които политици, експерти и граждани ще дискутират най-наболелите проблеми на града – Синята зона, Интегрирания градски транспорт и провеждането на обществени поръчки.

„Няма град в България, в който да няма Синя зона. Недопустимо е в 21 век да се стига до физическа саморазправа между хората заради липса на места за паркиране. По проекта за интегриран градски транспорт са изхарчени над 100 млн. лв. с неясен резултат. Това означава, че няма управленски капацитет. Притеснителното относно провеждането на обществени поръчки е, че не може толкова години едни и същи хора да печелят поръчките в Община Варна“, обоснова се Васко Василев.

Той определи 2106-та година като успешна за ДСБ, а за чисто мажоритарната избирателна система изрази мнение, че е вредна и опасна.