Директорът на Строителната гимназия: Атаките срещу мен са целенасочени
Директорът на Строителната гимназия: Атаките срещу мен са целенасочени / netinfo

Директорът на Строителната гимназия "Васил Левски" Магдалена Вуцова, срещу която е подадена жалба за длъжностно присвояване, заяви пред Дарик, че срещу нея се водят целенасочени атаки във връзка със закриването на съседната Професионална гимназия по сградостроителство "Колю Фичето". Най-вероятно зад тях стоят интересите на хора от затварящото врати училище, смята тя.

"Категорично отхвърлям обвиненията за длъжностно присвояване. Няма такова нещо. Аз очаквах подобни атаки от хора от "Колю Фичето", които сега остават без работа и искат да ме съборят от поста ми с такива доноси. Проверки във "Васил Левски" са правени и след други сигнали, но нарушения до момента не са открити. Последната беше през февруари, когато ни инспектираха от Министерство на образованието", обясни Вуцова.

Тя посочи, че не е подозирала, че срещу нея има образувано досъдебно производство от прокуратурата.

"Може и да сме направили грешки, но те в никакъв случай не са били съзнателни и преднамерени", увери директорът.

Във връзка с прехвърлянето на учениците от "Колю Фичето" след закриването му в Строителната гимназия, тя заяви, че капацитетът на "Васил Левски" не е достатъчен, за да се осигури нормалният учебен процес за старите и нови възпитаници на школото. До момента обаче никой не бил информирал ръководството как ще се процедира от следващата учебна година.