/ Община Девня
Часовникова кула ще бъде издигната в Девня по инициатива на кмета Свилен Шитов и по проект на главния архитект Симеон Георгиев. Новият символ на града, чийто бетонов постамент вече е положен, се намира в началото на пешеходната зона на търговската ул. „Просвета“ – на мястото на бившия фонтан, пригоден в саксия и превърнал се в печален символ на предходната общинска власт.

Община Девня

Височината на кулата заедно с постамента ще бъде 8 метра, като часовникът ще се вижда от спирките на масовия транспорт на бул. „Съединение“. Съоръжението, което се намира в близост до строящия се в момента модерен търговски център, представлява четириъгълна метална конструкция с 4 циферблата. 

Община Девня

В момента се изработва металната конструкция на кулата, след което ще бъде монтирана на място. С нея кметът Свилен Шитов ще постави началото на процес на масова естетизация на градската среда, който ще обхване всички девненски квартали. Градоуправникът е почерпил ценен опит от Китай, където бе на официално посещение в края на септември, и който възнамерява да приложи в Девня. 

Община Девня

Една от идеите на кмета Свилен Шитов е да оборудва града с нови спиркозаслони по китайски модел. Те представляват товарни контейнери, пригодени за спирки, с открита и закрита част.  

Община Девня