Десетки смелчаци ще скачат за кръста от Първа буна
Десетки смелчаци ще скачат за кръста от Първа буна / DarikNews.bg, архив

Великият Богоявленски водосвет, посветен на Йордановден, ще започне в 11:30 часа на Първа буна, съобщават от общината. Традиционно оттам митрополит Йоан ще хвърли кръста в морето и десетки смели мъже ще скочат във водата, за да го извадят. Температурата на морската вода е между 4 и 7 градуса. Миналата година кръстът беше спасен от 21-годишния студент Тодор Дамянов.

Честванията за Йордановден ще стартират с тържествена литургия в Катедралата в 8:30 часа. В 10:00 е военният ритуал по благославяне на частите и техните бойни знамена на пл. „Св. Св. Кирил и Методий”.

30 минути по-късно от Катедралния храм ще тръгне шествие в посока бул. „Княз Борис I“ и входа на Морската градина до Икономическия университет и Алеята на Възраждането в Морската градина, където ще бъдат положени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев в чест на 168-та годишнина от рождението му.

Заради шествието за около половин час ще бъде затворен част от бул. "Княз Борис I" - в участъка от  бул. "Сливница" до бул. "Цар Освободител".