Делфинариумът с още една дама, кръщават я напролет
Делфинариумът с още една дама, кръщават я напролет / netinfo
Вече е ясен полът на роденото в края на август бебе-делфин. Най-новият обитател на варненския делфинариум е от женски пол, разкри пред Дарик треньорът на делфините Илиян Василев.

След раждането малкото е удвоило теглото си и вече надхвърля 20 килограма. Бебето продължава да суче, като това ще продължи до първата му година, обясни Василев.

Делфинчето все още няма име, като кръщенето му се очаква да е напролет. Дресировката му пък ще започне най-рано след 2 години.

С новото попълнение атракционът вече разполага с 6 делфина, 3 от които са се появили на бял свят именно във водите на единствения на Балканския полуостров делфинариум. Останалите са от Карибския басейн. Уловени са край бреговете на Куба и Гватемала. Най-големият делфин в момента е над 300-килограмовата Попи. Тя е и най-възрастна – около 30-годишна.

Само два от бозайниците в делфинариума са мъжки – Кимбо, баща на новороденото, и 4-годишният Бимбо, който подобно на новородената си сестричка е плод на любовта между Кимбо и Доли. 12-годишната Йоана е третото дете на Доли, появило се на бял свят в делфинариума.

В момента в представленията участват 4 от делфините. Сред тях не е Кимбо, който обаче е атракцията в остъкления басейн.