Датчанин инсценира грабеж, не му се ходело на работа
Датчанин инсценира грабеж, не му се ходело на работа / netinfo
Двама чужденци са били разкрити в опит да измамят полицията, че са били ограбени в курорта Златни пясъци.

Според 24-годишна шведка неин подчинен във фирмата “Аполо - Скандинавия” – 20-годишен датчанин, е бил отвлечен от жълт автомобил докато се разхожда на крайбрежната алея в комплекса.

Инцидентът станал на 7 юни около 4 след полунощ. Похитителите го закарали до неустановен хотел, където под заплаха с нож, го принудили да изтегли от банкомат 400 лв. и да им ги даде.

При започнатото разследване е установено, че същия ден датчанинът постъпил в нетрезво състояние за лечение в частна клиника в кв. “Виница”. Според разказаната пред полицаите история, предната вечер той пил в местен бар. Като излязъл не си спомнил къде е отседнал и питал по мобилния телефон колежката си.

Докато вървял към хотела бил застигнат от двама непознати, добре сложени мъже, високи около 180-185 см. Те му хванали ръцете и единият от тях “на развален английски” му поискал парите. Тъй като чужденецът нямал, го ударили по главата и го натикали в такси. След 15-минутно пътуване на юг спрели пред бял 5-етажен хотел на около 500 м от морето, около който имало много дървета. Заплашили го с нож и го принудили да изтегли 400 лв. Мъжът не си спомня да са минавали покрай полицейски пост. След като дал сумата, понеже бързал да се прибере, чужденецът не се оплакал, че е станал жертва на престъпление на рецепцията.

Установено е, че историята е била съчинена от датчанина за пред неговата шефка. Чужденецът признал, че пил твърде много и не бил в състояние да отиде на работа. Освен това не предполагал, че жената ще сигнализира полицията.

Няколко дни по-късно, на 11 юли, 20-годишен датски турист се оплакал, че около 4 след полунощ е бил ограбен от трима непознати. Според разказа му пил в бар и решил да се окъпе в морето. Като излязъл от водата към него се приближили непознатите, насочили револвер и го принудили да им даде дигиталната си камера, мобилния телефон “Нокия 6280”, пакет цигари и 40 лв.

След извършената незабавна проверка е установено, че се касае за измислен грабеж. Впоследствие туристът-измамник признал, че се напил много, ходил на плаж и там изгубил споменатите вещи и парите. Историята съчинил с цел застрахователите да му покрият щетите.

По двата случая са заведени преписки.