БСП-Варна чака реабилитация на Борислав  Гуцанов за изборите догодина
БСП-Варна чака реабилитация на Борислав Гуцанов за изборите догодина / Дарик Варна

БСП-Варна чака реабилитация на бившия председател на Общинския съвет Борислав  Гуцанов, след което ще обяви номинацията си за кандидат-кмет на предстоящите местни избори догодина. Това най-вероятно ще стане през април следващата година, съобщиха от ръководството на Градския съвет на партията във Варна при представянето на основните  изводи от състоялите се конференции на районните партийни организации. До края на годината със сигурност няма да бъде издигнат кандидат на левицата за градоначалник на морската столица, заяви Димитър  Чутурков, временно изпълняващ длъжността  председател на Градския съвет. Що се отнася до кандидатурите на районните кметове, Чутурков обясни, че се очаква решението на Народното събрание, което трябва да определи дали те да се избират или да се назначават.

През следващите няколко месеца червените във Варна ще изготвят правила и критерии за номинации. Те ще направят също преглед на  наличния състав и
ще набират нови членове. Целта им според Чутурков е да имат определен набор от хора, на които могат да разчитат за изборите през есента догодина.

От левицата коментираха, че опитите на ГЕРБ да смени червените шефове на комисии в Общинския съвет са се оказали неуспешни. Валерия Ангелова, Анна Радева и Николай Джагаров, които са председатели съответно на комисиите по собственост, социални дейности и образование, засега няма да подават оставките си.  „Мнението на групата е, че трябва да се изчака репресията да се прояви към тях”, посочи Чутурков.