/ пресцентър
Варна ще бъде домакин на най-големия и най-нестандартен тиймбилдинг в България с благотворителна кауза – Business run. Business run e бягане за отбори от фирми с благотворителна цел, като всеки път каузата е различна и избрана според града - домакин на събитието.

Тази година 30% от таксата за участие на всички варненски компании ще отиде за реализирането на спортен рехабилитационен лагер край Варна за деца с двигателни нарушения. Целта на този тип спортни лагери е не само подобряване здравословното състояние на децата и създаване на положителна нагласа към спорта, но и изграждането на взаимна подкрепа между тях и между родителите.

В битка за победа и признание за фирма със служители в най-добра спортна форма ще се включат отбори от по 4 човека, всеки от които ще пробяга разстояние от 4 км. преди да предаде щафетата на своя съотборник в бягането и колега в офиса. Надпреварата започва точно в 10:00 ч., като за първото варненско бягане организаторите са подготвили и изключително атрактивно трасе, а именно зоната на най-голямото предприятие за корабостроене и кораборемонт в България – "Булярд".

Зад идеята на събитието стоят момчетата от Столичния спортен клуб Бегач, чиито партньор във Варна е iRun.bg.

„С това бягане даваме възможност на бизнеса да даде гласност, че е активен, че се грижи за своите служители и не на последно място, че поема отговорност за влиянието си върху обществото, показвайки своята подкрепа към благотворителността“, споделя Еленко Еленков – един от организаторите на събитието.

„Спортът е здраве. Когато го практикуваш с колеги – и удоволствие! А когато е насочен към благотворителна кауза носи истинско удовлетворение. Ще се видим на „пистата“! Нека бягаме заедно!“ С тези думи, организаторите канят всички любители на спорта, бягането и здравословния начин на живот да се включат в най-големия тиймбилдинг с благотворителна кауза в България.