Албански брокер попадна в ареста за фалшифициране
Албански брокер попадна в ареста за фалшифициране / netinfo
41-годишният Газменд Бериша, обвинен за фалшифициране на документи и пари, от днес е под постоянен арест, реши Варненският окръжен съд.

Албанецът със статут на постоянно пребиваващ у нас бе задържан при акция на ДАНС и полицията във Варна. При операцията бяха иззети фалшиви документи за самоличност, за управление на МПС, снимки и заготовки за печати на различни институции. В специален тайник в дома на Газменд бяха открити и фалшиви евро.

Освен Бериша, обвиняеми по същото дело са и сочените за негови съучастници Владимир Великов и Николай Неделчев. Миналата седмица Варненският районен съд ги задържа под стража по обвинение, че изготвят документи с невярно съдържание, а утре Окръжният съд ще разгледа жалбите им срещу първоначалния арест.

Според обвинението, престъпната дейност на групата била извършвана от края на юли миналата година до 15 януари тази година. Съставени са били множество документи с невярно съдържание, както и фалшиви пари.

Към момента Бериша работи като финансов брокер и брокер на недвижими имоти, но сред документите, открити в дома му, няма такива.

Албанецът ще има възможност да обжалва днешното определение пред Варненския апелативен съд на 25 ноември от 11,00 часа.