/ Dariknews.bg, архив
Регистриран е и един случай на Лаймска болест
68 случая за ухапани от кърлеж лица са регистрирани в Регионалната здравна инспекция във Варна през изминалата седмица. 55 от случаите са във Варна, а останалите 13 - в останалите общини на областта, съобщиха от  инспекцията.

Случаят на морбили във Варна не се потвърди

За периода 19 април - 2 май във Варна е регистриран един случай на Лаймска болест. Регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници, с изключение на завишената заболяемост от варицела и скарлатина. Случаите на варицела са 321, а на скарлатина - 68. Регистрирани са и два случая на вирусен менингит.

Регистрирани са 63 случая на чревни инфекции, представени от два колиентерита, 42 ентероколита, една салмонела, два вирусни хепатита и 16 ротавирусни ентерита. Наблюдава се плавно завишаване на заболяемостта от неетиологично доказани ентероколити. 

Регистрирани са 46 броя остри респираторни заболявания срещу 58 случая на остри респираторни заболявания от предходната седмица. Регистрирани са 31 случая на усложнения от грип и ОРЗ - 17 бронхита и 14 пневмонии.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК